ROLETNE

/ROLETNE
ROLETNE2018-10-22T21:21:52+00:00

Mi ne pravimo najjeftinije nego najbolje roletne.

Metalna osovina, aluminijumsko kućište, završna alu lamela, zaobljena vodilica, automat sa gurtnom, metalni kugličasti ležajevi.

Ovo su samo neke pojedinosti koje odlikuju naše roletne vrhunskim kvalitetom.

U našoj ponudi možete izabrati roletne sa spoljašnjom kutijom koja se može ugraditi na postojeću stolariju bez obzira od kog je materijala ili unutrašnjom kutijom koje se montiraju zajedno sa prozorima, balkonskim vratima i sl. Najčešće se koriste na mestima gde stari drveni prozori već imaju prostor za kutiju roletne ili prilikom izgradnje nove kuće gde treba predvideti prostor za kutiju kako se ne bi smanjila visina prozora. Vazdušni prostor između prozora i spuštenog zastora roletni deluje kao dobar izolator. Dodatna izolacija se postiže pomoću stiropora koji je integrisan u kutiji.

Za rukovanje roletnama Vam stoje na raspolaganju tri vrste pogona:

1. kaišem (gurtnom);
2. kurblom;
3. elektromotorni pogon;

      

Unutrašnje kutije su PVC ili ALU termoizolovane sa PVC ili ALU zastorom gde je osovina smeštena u metalnim kugličastim ležajevima. Kutija je saćasta, može biti dodatno termo izolovana stiroporom.

Spoljašnja kutija može biti u varijanti pocink lim plastificirane sa PVC zastorom ili ALU zastorom koji je dodatno punjen pur penom sa osovinom smeštenom u metalnim ležajevima. Bočni poklopci su od aluminijuma.

Takođe, spoljna kutija može biti RONDO poluzaobljena, ALU livena, sa PVC zastorom ili ALU zastorom. Standardno se proizvode u beloj boji ali zastori mogu biti u bilo kojoj boji RAL karte.

Prilikom podizanja i spuštanja zastora bitno je da se vodi računa da povlačenje gurtne iz automata bude lagano, takođe ravnomerno, bez naglih trzaja.

Kod roletni koje se podižu i spuštaju pomoću motora, treba voditi računa da ne dođe do pregrevanja motora. Do istog može doći usled prečestog podizanja i spuštanja.

Roletne izradjujemo standardno u beloj boji. Po zahtevu i u dekoru drveta, najčešće MAHAGONI ili u boji ZLATNOG HRASTA sa mogućnošću odabira boje po RAL karti.